Severna Makedonija koronavirus
Koronavirus u Severnoj Makedoniji Foto:EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Lekari koji podstaknu svoje pacijente da se masovno vakcinišu protiv virusa COVID-19, ubuduće će od Vlade Severne Makedonije dobijati po 30 denara (oko 60 dinara ili 50 evrocenti) po pacijentu, ako dostignu ili pređu 70 odsto vakcinisanih pacijenata od ukupnog broja koji je upisan kod njih, objavila je Služba za odnose sa javnošću makedonske Vlade nakon današnje sednice.

U saopštenju se navodi da je ovakva odluka doneta zbog podsticanja interesovanja za vakcinaciju i zaštitu od kovida, ako i sprečavanje pandemije.

Vlada Zorana Zaeva je ovo odlučila jer na prethodnoj sednici, pre pet dana, nije prihvatila predlog Komisije za zarazne bolesti pri Ministarstvu zdravlja za obaveznu vakcinaciju svih zdravstvenih radnika i za uvođenje kovid sertifikata za zaposlene u javnom sektoru.

Vlada Severne Makedonije zadužila je sva ministarstva, javna preduzeća, akcionarska društva i agencije u državnoj svojini da urade skrining i utvrde procenat vakcinisanih u državnoj i javnoj administraciji, te da utvrde mogućnosti za stimulaciju i pravnu osnovu za restriktivne mere.

BONUS VIDEO: Saša Božinović: Većina u Austriji je za vakcinaciju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar