Nemačka policija
Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Dvadesetogodišnjeg radnika jedne benzinske pumpe u Nemačkoj ubio je kupac od kojeg je tražio da poštuje antikovid mere i stavi masku. Osumnjičeni za ubistvo pravdao se da je pod stresom zbog protivepidemijskih mera.

Radnik na benzinskoj pumpi u gradu Idar-Oberštajn ubijen je nakon svađe sa mušterijom oko poštovanja antikovid mera, saopštila je nemačka policija, prenosi Rojteres.

Prema policijskom izveštaju, osumnjičeni 49-godišnji muškarac pucao je u radnika benzinske pumpe jer mu je tražio da stavi masku.

Policija je saopštila da je muškarac ušao na benzinsku pumpu kako bi obavio kupovinu bez maske, a 20-godišnji radnik ga je zamolio da se pridržava propisa. Njih dvojica su se potom posvađali, nakon čega je čoveka bez maske otišao.

Međutim, prema navodima policije, muškarac se vratio sat kasnije. Ovaj put je nosio masku, ali ju je skinuo i dvojica muškaraca su započela novu svađu. Osumnjičeni je zatim iz džepa izvukao pištolj i pucao u radnika pumpe.

Nakon incidenta osumnjičeni je sa pumpe pobegao peške a radnik je preminuo na licu mesta.

Iako je policija odmah krenula u potragu za osumnjičenim, on je sutradan sam došao u policijsku stanicu i priznao zločin.

Osumnjičeni je navodno rekao policajcima da se protivi restriktivnim merama protiv kovida i da ga je situacija sa pandemijom koronavirusa jako uznemirila.

Osećao se sateran u ćošak i „nije video drugi izlaz“. Osumnjičeni je smatrao žrtvu „odgovornom za celokupnu situaciju, jer je poštovala pravila“.

BONUS VIDEO: Tornado protutnjao severom Nemačke i ostavio pustoš

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar