Foto: EPA-EFE/SETH WENIG / POOL

Guverner Njujorka Endru Kuomo ponovio je u petak da neće dati ostavku dok se istražuju navodi o njegovom seksualnom uznemiravanju. Brojne demokrate pozivaju Kuoma na ostavku, uključujući i pojedine poslanike u Kongresu.

Među njima su Aleksandria Okasio-Kortez, Džeri Nadler te nekoliko drugih poslanika iz Njujorka. Oni su u petak pozvali Kuoma da podnese ostavku.

Šest žena, većinom bivših pomoćnica, optužile su guvernera za seksualno nedolično ponašanje, počevši od neželjenog flertovanja do diranja.

U razgovoru sa novinarima šezdesettrogodišnji Kuomo ponovo je porekao optužbe i rekao da je „nepromišljeno i opasno“ za političare da traže od njega da podnese ostavku pre nego što saznaju sve činjenice.

„Žene imaju pravo da istupe i da budu saslušane i ja to u potpunosti podstičem. Ali takođe želim biti jasan: još uvek postoji pitanje istine. Nisam učinio ono što se navodi i tačka“, rekao je Kuomo, prenosi Reuters.

Novi pozivi za njegovom ostavkom dolaze dan nakon što je najavljeno da će biti pokrenut proces opoziva zbog optužbi. Kuomo je pozvao javnost da pričeka rezultate istrage pre donošena osude.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)