Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Italijani su sinoć na ulicama slavili pobedu svoje reprezentacije u finalu Evropskog prvenstva. Jučerašnju euforiju zamenila je tuga, nakon što je mladić poginuo, a šestogodišnja devojčica ranjena tokom proslave.

POGLEDAJTE JOŠ:

Mladić (22) poginuo je u automobilskoj nesreći na Siciliji, zbog žurbe da stigne u centar grada, kako bi se pridružio proslavi dugo čekane evropske krune, saopštila je tamošnja policija.

U modnoj i finansijskoj prestonici Italije – Milanu, povređeno je ukupno 15 ljudi, a troje je u bolnici u teškom stanju. Jedan muškarac je, čak, ostao bez tri prsta, nakon što mu je vatroment eksplodirao u ruci.

Na jugu Italije, nepoznati napadač je iskoristio haos na ulicama i upucao muškarca u velikoj masi koja se okupila. Policija veruje da je u pitanju odmazda i da se žrtva i napadač poznaju od ranije. Muškarac je nakon pucnjave seo na motor i nestao u masi.

Tokom ovog tragičnog napada ranjena je i devojčica (6), koja je rođaka žrtve. Ona se trenutno nalazi u jako teškom stanju, a lekari čine sve da se izbore za njenživot, preneli su italijanski mediji.

Reprezentacija Italije sinoć je osvojila Evropsko prvenstvo u fudbalu prvi put nakon 1968. godine. Azuri su u finalu savladali reprezentaciju Engleske u veoma napetoj penal seriji.

Ovo je bio veliki povod za slavlje širom Italije. Mnoštvo oduševljenih navijača izašlo je na ulice, kako bi proslavili ogroman uspeh svoje reprezentacije, koji su dugo čekali.

Međutim, razloga za slavlje ima sve manje, a talas euforije zamenio je osećaj tuge zbog nevinih žrtava ovih proslava. Cela Italija je uz šestogodišnju devojčicu koja je ranjena u pucnjavi, dok vlasti upozoravaju građane da svoja osećanja iskažu mirno i suzdrže se od nedoličnog ponašanja.

 

BONUS VIDEO Slavlje nakon pobede Italije 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar