Foto:TANJUG/ MARINA MAKSIMOVIC

Premijer Zdravko Krivokapić predložio je Vladi da za direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) imenuje Dejana Vukšića, dosadašnjeg vršioca dužnosti (vd) direktora Agencije.

Krivokapić je taj predlog, na osnovu Zakona o ANB-u, uputio u četvrtak crnogorskom parlamentu radi davanja mišljenja.

Pročitajte još:

Zakonom je propisano da direktora ANB imenuje Vlada, na predlog premijera.

Vlada je 17. decembra prošle godine imenovala Vukšića za vršioca dužnosti direktora ANB-a, do imenovanja direktora Agencije u skladu sa zakonom, a najduže na šest meseci.

“Pošto je za imenovanje direktora ANB neophodno sprovesti zakonom propisanu proceduru i pribaviti i mišljenje Skupštine Crne Gore, smatram da su se stekli uslovi da Vladi predložim imenovanje Vukšića za direktora ANB”, navodi se u obrazloženju Krivokapića.

Foto: Nova M

On ističe da predlog da Vlada za direktora ANB-a imenuje Vukšića temelji na činjenici da je, kroz dugogodisnji profesionaini angažman, stekao lični i profesionaini kredibilitet, kao i da je uspešno obavljao poslove v.d.

“To me uverava da će i poslove direktora Agencije kvalitetno i uspešno obavljati i da će svojim radom služiti interesima države Crne Gore i doprineti izgradnji poverenja građana u rad ANB-a”, naveo je Krivokapić.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar