Zdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Premijer Zdravko Krivokapić pozvao je danas predstavnike parlamentarne većine na konsultacije o predlogu budžeta i budućoj saradnji - saznaju crnogorske "Vijesti". Pojedinačni sastanci s predstavnicima skupštinske većine zakazani su za sutra u zgradi Vlade.

Poslanici Socijalističke narodne partije, Građanskog pokreta URA i Prave Crne Gore, Dragan Ivanović, Miloš Konatar i Marko Milačić, potvrdili su „Vijestima“ da će doći na konsultacije, dok je poslanik Demosa Miodrag Lekić odbio premijerov poziv.

PROČITAJTE JOŠ:

Krivokapić je prošle sedmice, govoreći o predlogu budžeta, kazao da ne može da shvati da postoji poslanik „koji može glasati protiv interesa građana“.

„Ono što se danima može vidjeti, govori o pokušaju da se učini da budžet ne funkcioniše… Svako prekrajanje budžeta, u bilo kom smislu, remeti osnovni koncept ekonomskog razmišljanja. Budžet je projektovan s minimalnim deficitom koji je održiv, a to je 3,8 odsto. Sve drugo remeti taj balans. Taj koji radi to u ovom trenutku, ne misli dobro građaninu“, poručio je on.

Premijer je, između ostalog, rekao i da nema bolje namere za Crnu Goru od dva Vladina programa – „Evropa sad“ i „Crna Gora odmah“.

„Ako neko ponudi drugi program koji je bolji od ovoga, a moguće ga je realizovati, saglasan sam s njim“, istakao je Krivokapić.

Bonus video: Krivokapić o dočeku ministra Nedimovića

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar