Zdravko Krivokapić Foto:AP Photo/Risto Bozovic

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić, ponudio je polovinu ministarskih resora Demokratskog frontu. Kako eksluzivno saznaje Nova.rs, DF-u su, između ostalog, ponuđena ministarstva policije, zdravstva, javne uprave, a kao i mesto potpredsednika u novoj izvršnoj vlasti.

“Krivokapić je sinoć svima poslao definitivnu ponudu resora, sa naznakom da se izjasne do večeras do 18 časova”, navodi izvor Nova.rs iz Demokratskog fronta.

Naš sagovornik dodaje da je njihovoj opciji ponuđeno ukupno 11 resora, što je više od polovine ministarstava:

Pročitajte još...

“U medijima se navodila kako je dat rok od tri dana za izjašnjavanje o Krivokapićevoj ponudi, ali to nije tačno. Niko iz članstva nije upoznat sa tim o čemu se pregovora, izuzev nekoliko ljudi u vrhu Demokratskog fronta. Ne znamo zašto Mandić i Knežević kriju od članstva šta im je Krivokapić ponudio”, ističe izvor našeg portala.

Podsetimo, naš portal je iz izvora bliskih mandataru Krivokapiću ranije objavio da on nije spreman da popusti pritiscima Demokratskog fronta i Pokreta za promene i ne formira ekspertku vladu.

Dan kasnije ovu informaciju je potvrdio i sam Krivokapić, navodeći na društvenoj mreži Tviter da neće odustati od formiranja ekspertske vlade.

“Nijedna stranka pobedničke koalicije ne isključuje se iz procesa formiranja Vlade. Ali insistiranje na pojedincima iz tih koalicija nije interes građana ni države! Crnu Goru čekaju teški i istorijski izazovi koje samo Vlada sa ekspertskim karakterom može prevazići”, naveo je Krivokapić na Tviteru.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare