Foto:Savo Prelević/Vijesti.me

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić potvrdio je pisanje Nova.rs da je za Crnu Goru jedino rešenje ekspertska vlada.

„Nijedna stranka pobedničke koalicije ne isključuje se iz procesa formiranja Vlade. Ali insistiranje na pojedincima iz tih koalicija nije interes građana ni države! Crnu Goru čekaju teški i istorijski izazovi koje samo Vlada sa ekspertskim karakterom može prevazići“, naveo je Krivokapić na Tviteru.

Naš portal je iz izvora bliskih Krivokapićevom kabinetu saznao da mandatar nije spreman da popusti pritiscima Demokratskog fronta i Pokreta za promene i ne formira ekspertku vladu.

Naš sagovornik naveo je da lideri Demokratskog fronta(DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, zajedno sa predsednikom Pokreta za promene Nebojšom Medojevićem koče formiranje nove Vlade, jer po svaku cenu žele da budu njen deo.

Krivokapić je ranije danas poručio da razgovori o formiranju nove vlade idu planiranom dinamikom ali nije isključio mogućnost novih izbora ako dogovor ne bude postignut.

“Razgovori o formiranju nove Vlade Crne Gore idu planiranom dinamikom. Moj imperativ u tim razgovorima bio je, jeste i biće primena izborne volje građana. Sve ću učiniti da se to i desi, ne bežeći od svih demokratskih opcija koje su na stolu! Crna Gora mora da se menja!”, rekao je on.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar