Zdravko Krivokapić Foto: Zoran Đurović/Nova.rs

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić nastavlja danas pregovore o rekonstrukciji Vlade sa predstavnicima partija parlamentarne većine.

Planirano je da Krivokapić razgovara sa predstavnicima Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA, Saveza građana CIVIS i DEMOS-a, navodi RTCG.

Iz Demokratske Crne Gore saopštili su da će na pregovorima sa Krivokapićem tu partiju predstavljati poslanici Momo Koprivica i Boris Bogdanović.

Kako je navedeno, oni će zameniti predsednika partije Aleksu Bečića koji se nalazi u Švajcarskoj, gde će boraviti do 3. oktobra.

Krivokapić je juče razgovarao sa predstavnicima Nove Srpske demokratije, Demokratske narodne partije, Pokreta za promene, Socijalističke narodne partije, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije.

Predsednik Demokratske narodne partije, članice Demokratskog fronta, Milan Knežević izjavio je juče nakon razgovora da način na koji vlada funkcioniše nije održiv i da je potrebno naći rešenje za izlazak iz krize, ne isključujući i mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Šef poslaničkog kluba Pokreta za promjene Branko Radulović rekao je da je, u razgovoru sa premijerom o rekonstrukciji aktuelne vlade, ponudio da taj pokret dobije potpredsedničko mesto za demokratsku tranziciju.

Radulović je naveo da bi to mesto trebalo da pripadne predsedniku PzP Nebojši Medojeviću.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram