Zdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Odlazeći premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić potvrdio je da je ministarstvo spoljnih poslova (MSP) odbilo zahtev ambasade Srbije, za otvaranje biračkih mesta u Beranama, Sutomoru i Budvi, pred predstojeće predsedničke, parlamentarne i lokalne izbore u Srbiji. Kako se navodi u saopštenju iz kabineta, MSP i resorni ministar Đorđe Radulović tu informaciju i odluku nisu podelili sa premijerom i većinom ministara u vladi.

Javnost je ranije danas o toj odluci obavestio Demokratski front, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio odgovor sa, kako je kazao, dalekosežnim posledicama.

Iz kabineta Krivokapića se navodi da vlada na čelu sa Krivokapićem, niti on kao njen premijer, nikad nisu odlučivali niti o otvaranju niti o zatvaranju biračkih mesta u Crnoj Gori na kojima bi glasali građani Srbije koji se trenutno nalaze u Crnoj Gori.

Krivokapić i Radulović su u sukobu već mesecima. Vladi Crne Gore je u parlamentu izglasano nepoverenje 4. februara, u međuvremenu nije još izabrana nova iako je predsednik Crne Gore dao mandat predsednik Građanskog pokreta URA Dritanu Abazoviću.

BONUS VIDEO: Žarko Korać i Đorđe Vukadinović: Crnu Goru čeka period nestabilnih i slabih vlada

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar