Foto: Printscreen FoNet/Video

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da nije došlo do kolebanja kod nekih partija, kada je učešće ili podrška novoj vladi u pitanju, već se radi o kalkulisanju pred lokalne izbore u Ulcinju i Beranama.

„Ako je kod bilo koga došlo do bilo kakvog kolebanja, drugačijeg razmišljanja, ja to ne smatram nedemokratskim i volio bih da oni obaveste javnost“, kazao je Abazović novinarima pred početak sednice Predsedništva GP URA.

Na pitanje da li je došlo do kolebanja, odgovorio je da misli da nije.

„Mislim da nije, sve što neko pokušava da uradi jeste da malo kalkuliše sa lokalnim izborima. To je moja percepcija u ovom trenutku“, rekao je Abazović.

Dritan Abazovic
Dritan Abazović Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Na pitanje kada će predložiti sastav nove vlade, odgovorio je da moraju sačekati sve partije da se izjasne.

„Evo i mi imamo Predsedništvo naše partije na kome isto neke proceduralne stvari treba da sprovedemo, očekujem da to urade i neki drugi subjekti i oni koji će direktno učestvovati i oni koji su najavili podršku“, rekao je Abazović.

Potvrdio je da će, za sada, u vladi učestvovati tri strukture (Crno na bijelo, Socijalistička narodna partija i partije manjina).

„Ako bude još nekih ja sam raspoložen, a ako ne bude onda mogu i ove tri da prođu“.

POGLEDAJTE JOŠ:

On je ponovio da je mandatar svoj posao završio i Crna Gora može i treba da dobije novu evropsku vladu.

„Svaki dan u kojem nema vladu, ili nema vladu u punom kapacitetu je vrlo problematičan, plus kriza koja se svaki dan usložnjava zbog rasta cena osnovnih životnih namirnica. Međutim, partije malo kalkulišu i zbog lokalnih izbora. Mislim da je to uska partijska svest koja mi se ne dopada, ali moram da ih razumem u tom kontekstu, zbog toga nema nikakvog specijalnog razloga za neku žurbu za neke ultimatume, itd. Ono što sam preneo svojim kolegama jeste da smo se uobličili, danas sam imao dva vrlo uspešna sastanka mislim da ćemo već od sutra moći da računamo na još jednu podršku od subjekta koji ne participira direktno u parlamentu, koji je raspoložen da pokaže širinu i pomogne evropsku vladu“, rekao je on, prenose Vijesti.

BONUS VIDEO Abazović o sankcijama Rusiji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar