Foto: N1/Demokratska Crna Gora/Printcreen/YouTube/Marko Bato Carević - Za budućnost Budve!

Lideri koalicija "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović usaglasili su se tokom današnjeg sastanka oko nekoliko principa na kojima će počivati buduća vlast, koji uključuju formiranje ekspertske vlade, kao i izmenu, dopunu i reviziju diskriminatorskih zakonskih i podzakonskih akata, uključujući Zakon o slobodi veroispovesti.

Danas je održan sastanak lidera koalicija, „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“, Zdravka Krivokapića, Alekse Bečića i Dritana Abazovića, koje će konstituisati buduću Vladu Crne Gore i realizovati izbornu volju građana.

Kako su saopštila trojica lidera, oni su veoma brzo usaglasili nekoliko principa na kojima će počivati buduća vlast.

„Prvi princip koji je usaglašen jeste da će nova, demokratska vlast, odgovorno sprovoditi sve međunarodno preuzete obaveze. Drugo, da će nova demokratska vlast realizovati sve neophodne reforme kako bi Crna Gora u najkraćem mogućem roku pristupila Evropskoj uniji. Treće, da će nova, demokratska vlast, biti ekspertska, konstituisana od kadrova koji su stručnjaci iz konkretnih oblasti bez obzira na njihovu političku, versku, nacionalnu ili bilo koju drugu osobenost. Četvrto, nova vlast će u potpunosti biti posvećena poštovanju Ustava i primeni zakona, uz izmene, dopune i reviziju svih diskriminatorskih zakonskih i podzakonskih akata, uključujući i Zakon o slobodi veroispovesti“, navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da osim toga, pružaju ruke predstavnicima manjinskih naroda sa željom da zajednički grade lepšu i prosperitetniju budućnost Crne Gore.