Foto:Nova.rs

Prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora u Crnoj Gori, DPS je izgubio vlast u Budvi, Tivtu i Andrijevici, dok je zadržao vlast u Gusinju. Preliminarni rezultati lokalnih izbora u Kotoru još uvek nisu saopšteni.

Na 12 obrađenih glasačkih mesta u Budvi koalicija „Zajedno za budućnost Crne Gore – Marko Bato Carević osvojila je (42,56 odsto) i ima 15 odborničkih mandata, DPS-30,91 odsto ili 11 mandata, Demokrate 17,42 odsto ili  6 mandata  i URA 4,01 odsto ili 1 mandat.

„Možemo slobodno reći da smo razbili DPS. Kad je režim napao crkvu, znali smo da ćemo pobediti“, rekao je Carević.

Povezane:

U mesnoj zajednici Sveti Stefan Koalicija oko Demokratskog fronta osvojila je 285 glasova, DPS 195, Demokrate 75, URA 35 glasova, saopšteno je iz tabora Marka Bata Carevića.

Na MZ Jaz  DPS je osvojio 138, Koalicija oko DF-a 330 , Demokrate 109 glasova.

„Ove dve mjesne zajednice su pokazatelj kako su glasali građani Budve“, kazao Carević.

Lider budvanskih Demokrata Mijomir Pejović poručio je da je poražena organizovana kriminalna grupa DPS.

Krapović je pozvao na mir i rekao da imaju vlast u Budvi u Crnoj Gori.

“Naša je dužnost da Crnu Goru, majku našu, povedemo putevima mira”, kazao je Krapović.

Tivat: DPS izgubio vlast nakon pune 24 godine

Građanska lista „Narod pobjeđuje“ pobedila je na lokalnim izborima u Tivtu sa 3.514 glasova, dok je DPS ostvario rezultat od 3.012 glasova.

Izborni štabovi stranaka, iako niko još nema kompletne podatke sa svih biračkih mesta, barataju podacima da će u novom sazivu SO Tivat „Narod pobjeđuje“ imati 14 mandata, DPS 12, SD i Bokeški Forum po dva, a HGI i SDP po jedan.

#related-news_0

To znači da će o novoj većini u tivatskom parlamentu presudan biti glas odbornika SDP-a.

Pristalice građanske liste „Narod pobjeđuje“ obeležavaju pobedu.

Dosadašnji trend pokazuje da je DPS izgubio rejting na skoro svim do sada obrađenim biračkim mestima.

Prvi nezvanični rezultati na lokalnim izborima stigli su sa biračkog mesta broj 8 u Češljaru. Tamo je najviše glasova dobila građanska lista „Narod Pobjeđuje“ za koju je glasalo 258 Tivćana. DPS je u Češljaru dobio 177 glasova, SD 86, „Bokeški Forum“ 51, SDP 30, lista „Goran Božović“ 24 a HGI 18 glasova.

Na lokalne izbore izašlo je takođe 78% Tivćana jer je glasalo njih 9.172.

DPS posle devet godina izgubio vlast u Andrijevici

Vijestima je u OIK potvrđeno da je koalicija „Za budućnost Crne Gore“ osvojila 13 a „Mir“ tri odbornička mandata, što je je za mandat više od DPS koji ima 15 odbornickih mesta.

Rečeno je da je preostalo da se prebroji još jedno manje mesto, ali da se ovaj rezultat ne dovodi u pitanje.

Nezvanično, poraz je priznao i dosadašnji predsednik opštine Srđan Masović (DPS ).

U Gusinju bez promene lokalne vlasti

Na lokalnim izborima u Gusinju izborna lista DPS-a osvojila je najviše glasova, ali će morati da formira koaliciju sa manjim partnerima.

Prema podacima Televizije Vijesti, DPS je osvojio 776 glasova, Socijaldemokrate oko 500, Albanska koalicija 469, a Bošnjačka stranka 242 glasa.

SDP i SNP uzele su po jedan mandat.

Lokalni izbori su danas održani u Budvi, Kotoru, Tivtu, Andrijevici i Gusinju

Danas su u Crnoj Gori održani i parlamentarni izbori a prve projekcije mandata na 92.9 odsto obrađenog uzorka pokazuju da DPS ima 29 mandata, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 28, “Mir je naša nacija” 10 mandata, “Crno na bijelo” četiri. Po tri mandata bi imali Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka, dva SDP, i po jedan Albanska lista i AK Jednoglasno.

Na osnovu 92.9 odsto uzorka, lista “DPS – Odlučno za Crnu Goru Milo Đukanović” ima 34,9 odsto, a koalicija “Za budućnost Crne Gore” 32.6 odsto.

Koalicija “Mir je naša nacija” ima 12.5 odsto, “Crno na bijelo” 5.7 odsto, Socijaldemokrate 4.2, Bošnjačka stranka četiri odsto, SDP – Jaka Crna Gora 3.1, Albanska koalicija Jednoglasno 1.1 odsto, Albanska lista 1.4 odsto, HGI 0.2 odsto, a HRS 0,1 odsto.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare