Tornado Foto:Screenshot/Twitter/@Daria3children

Kroz letovalište Novoozernoje na Krimu protutnjao je tornado.Vremenska nepogoda, koja nije tipična za Krim, zabeležena je na snimcima koji kruže društvenim mrežama.

Iako snimak tornada izgleda prilično zastrašujuće, lokalne vlasti tvrde da povređenih nije bilo, ali ni značajne materijalne štete.

„Nije bilo žrtava tokom prolaska tornada kroz Novoozernoje u okrugu Saki“, objavilo je Ministarstvo za vanredne situacije na Krimu.

Šteta je prijavljena u farmi ostriga gde je na jednoj od zgrada oštećen krov, a oštećeno je i pet privatnih automobila, navode RIA Novosti.

Snimak tornada na Krimu, gde ova vremenska nepogoda nije uobičajena, izazvao je burne rekacije na društvenim mrežama.

Serija eksplozija na Krimu

Podsećamo, tokom poslednjih desetak dana na Krimu je zabeležena serija eksplozija.

Pročitajte još:

Poslednje u nizu dogodile su jutros, u blizini glavne vazdušne baze Belbek, severno od Sevastopolja. Proruski guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev rekao je da nema štete i da niko nije povređen.

Prethodno, rusko skladište municije na severu Krima eksplodiralo je 16. avgusta, u incidentu koji su ruske vlasti pripisale „sabotaži“. Istog dana eksplodirala je električna trafostanica u okrugu Džankoj, a uzrok je nepoznat. Vazdušna baza Saki je pogođena 9. avgusta eksplozijama, kada je uništeno najmanje devet vojnih aviona, uključujući lovce Su-30SM i bombardere Su-24M.

Ukrajinski zvaničnici su izbegavali da javno preuzmu odgovornost za eksplozije, ali je neimenovani visoki ukrajinski zvaničnik izjavio za Njujork tajms da elitna ukrajinska vojna jedinica izvodi „bar neke od napada“ iza neprijateljskih linija.

BONUD VIDEO Eksplozije na Krimu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare