Foto:EPA/SERGEI ILNITSKY

Ruska vlada saopštila je danas da sa Sjedinjenim Američkim Državama održava kontakt na visokom nivou u vezi sa tenzijama oko Ukrajine i da nema razloga za strah od jačanja ruske vojske.

„U kontaktu smo sa Amerikancima i to se dešava na visokom nivou“, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Sergej Ribjakov, prenela je agencija Interfaks.

Prema negovim rečima, Moskva smatra da je zabrinutost Vašingtona zbog trenutne situacije neosnovana, jer je za tenzije kriva Ukrajina koja nije primenila usaglašene sporazume za taj region.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ukoliko su naše kolege u Americi zabrinute zbog situacije, to bi pomoglo da se stabilizuje stanje“, kazao je Ribjakov.

Povodom velikih manevara ruske vojske u blizini granice sa Ukrajinom, američki predsednik Džo Bajden je pre nekoliko dana predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom obećao „nepokolebljivu“ podršku Zapada i NATO u slučaju ugroženosti.

Ukrajina je za vikend izekla sankcije nekim ruskim kompanijama, uz obrazloženje da na taj način žele da spreče krijumčarenje.

Iz Moskve je danas saopšteno da će odgovoriti na sankcije i da Rusija ima pravo da na svojoj teritoriji pokreće vojsku gde i kada želi, uz poruku da to ni na koji način nije pretnja Ukrajini, peneo je Rojters.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar