Ramzan Kadirov i Vladimir Putin Foto:Screenshot/Telegram/Kadyrov_95

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je danas da Kremlj nema informacije o mogućoj bolesti lidera Čečenske Republike Ramzana Kadirova, a takođe je demantovao izveštaje da se Kadirov navodno sastao sa Vladimirom Putinom.

Ranije su se na društvenim mrežama pojavile nepotvrđene informacije da je Kadirov navodno preminuo noću u Centralnoj kliničkoj bolnici Uprave predsednika Ruske Federacije, prenose RIA Novosti.

Ukrajinski obaveštajni zvaničnici objavili su informacije da je Kadirov u teškom zdravstvenom stanju. Kadirov je, međutim, nedavno objavio snimak svoje šetnje i pozvao one koji ne razlikuju istinu od laži na internetu da se prošetaju na svežem vazduhu.

Ramzan Kadirov Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

„Nemamo nikakve informacije. U svakom slučaju, predsednička administracija teško može da daje informacije o njegovom zdravstvenom stanju. Dakle, nemamo šta da kažemo ovde“, odgovorio je Peskov novinarima na pitanje koliko je Kremlj zabrinut za stanje Kadirova.

POGLEDAJTE JOŠ:

Osim toga, Peskov je prokomentarisao izveštaje da je Kadirov navodno u nedelju odleteo u Moskvu da bi se eventualno sastao sa Putinom.

„Nije bilo nikakvih sastanaka sa Putinom“, odgovorio je Peskov.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar