Ramzan Kadirov Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Lider Čečena Ramzan Kadirov navodno je sahranio zamenika premijera svoje zemlje živog, preneo je ruski kanal na Telegramu "VChK-OGPU", citirajući izvore upućene u slučaj.

Elkan Sulejmanov je navodno bio lični doktor Kadirova, kog je lider Čečenije krivio zbog pogoršanja svog zdravlja, prenosi nemački Bild.

Bild podseća da je bilo puno spekulacija o zdravlju Ramzana Kadirova, posebno od početka rata u Ukrajini.

Kadirov, koji je odan saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, navodno je verovao da je otrovan. Telegram kanal „VChK-OGPU“ piše da su ga u to ubedili njegovi sledbenici. Njegov lični doktor Sulejmanov, koji je bio i zamenik premijera Čečenije, navodno mu je davao određene injekcije, a Kadirov je verovao da se zbog njih razboleo.

Ramzan Kadirov Foto: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Profimedia

Kao rezultat toga, Sulejmanov je preko noći u oktobru 2022. razrešen sa funkcije zamenika premijera. Zvanična izjava u to vreme bila je da je svojevoljno podneo ostavku. Spekuliše se da od tada nije viđen, dok Telegram kanal navodi da je zverski ubijen.

U pustinjskoj metropoli, Kadirov je više puta lečen zbog navodnog trovanja, prenosi Telegram kanal.

O misterioznom nestanku Sulejmanova na Tviteru je pisao i ukrajinski zvaničnik Anton Geraščenko.

PROČITAJTE JOŠ

On podseća da su ruski mediji preneli da je Kadirov, zabrinut zbog iznenadnog pogoršanja svog zdravlja, optužio svog ličnog doktora Sulejmanova da je pokušao da ga otruje. Dodaje da je doktor nestao bez traga u oktobru 2022. godine, uklonjen sa svih funkcija, brutalno ubijen i sahranjen živ.

Za sada nema zvanične potvrde da je Sulejmanov mrtav.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar