Alexei Navalny Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Portparol Kremlja optužio je ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog da ima maniju gonjenja i da se "poredi sa Isusom" u retkom besnom ispadu zvanične Moskve posle snimka na kome se čuje agent FSB-a da priznaje da je stavio Navaljnom otrov u gaće.

Navaljni je danas objavio bombastičan snimak na kome se čuje agent FSB-a kako mu otkriva način na koji je otrovan. Navaljni se predstavio kao član ruskog Nacionalnog saveta za bezbednost i od agenta elitnog tima Federalne službe bezbednosti izvukao priznanje da je otrovan, kao i način na koji je to učinjeno.

Pročitajte još:

U kratkom obraćanju medijima, portparol Kremlja Dimitri Peskov izbegao je da kaže da li je ruski lider Vladimir Putin čuo snimak ali je bez problema osuo paljbu po Navaljnom.

„Sve što mogu da vam kažem je da je on bolesnik sa očiglednom manijom gonjenja“, rekao je Peskov izbegavajući da imenuje Navaljnog. „Čovek ima grandiozne iluzije i poredi se sa Isusom. Što se ostalog tiče, pa rekao bih da je to frojdovsko izražavanje. Ta fiksacija na međunožje“, dodao je Peskov.

FSB je danas rekao da je snimak razgovora Navaljnog i njihovog agenta, koji je postao viralan, lažan i da aplikacija koju je Navaljni koristio kako bi sakrio broj sa koga zove, omiljena među stranim službama.

Komentari

Svi komentari (0)