Sahrana princ Filip
Foto: Victoria Jones/Pool via REUTERS

Cela planeta je pratila sahranu princa Filipa, supruga kraljice Elizabete II. Kraljica je u svojoj tašni tokom služe nosila posebne uspomene iz zajedničkog života sa svojim suprugom, prenosi Dejli mejl.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema insajderu iz krugova kraljevske porodice, kraljica je, po pisanju britanskih medija, juče nosila jednu od Filipovih belih maramica (njegov zaštitni znak). Skopljeni kvadratitići, umetnuti u džep na grudima, bili su trajna karakteristika vojvodinog klasičnog stila.

U čast njihovog dugog braka ona je takođe nosila i malu fotografiju njih dvoje zajedno, za koju se veruje da je snimljena na Malti.

Ovo ostrvo je posebno važnu za kraljicu Elizabetu II i princa Filipa. Oni su kao mladenci živeli na periferiji glavnog grada Valete između 1949. i 1951. godine, dok je princ tamo bio smešten kao oficir mornarice.

Kraljica je to kasnije opisala kao jedan od najlepših perioda svog života, jer je to bilo jedino vreme kada je mogla da živi normalno. Par se tamo često vraćao, uključujući i proslavu 60. godišnjice svog braka 2007. godine.

Po njenom običaju, kraljica je nosila torbicu britanske marke Launer, koja ima kraljevski nalog od 1968. godine.

Podrazumeva se da kraljica Elizabeta ima oko 200 torbi, u različitim stilovima i bojama koje odgovaraju njenoj odeći.

Njih već dugo koristi za nošenje dragocenih predmeta uključujući i kolekciju amajlija za sreću koje su joj dali deca i unuci. Ali verovatno nijeda neće biti toliko značajna kao ove koje je nosila da se oprosti od muža.

Kraljica je juče tokom sahrane ostavila princu Filipu ličnu, rukom napisanu poruku na venac od cveća koje je sama odabrala.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar