Abdullah II bin Al-Hussein, Hamzah Bin Al-Hussein, Jordan
Foto: BERND VON JUTRCZENKA / KHALIL MAZRAAWI / AFP / Profimedia

Kralj Abdulah saopštio je danas da je princ Hamza sa njim na dvoru Jordana i da će porodični sukob rešiti sami, daleko od očiju javnosti. On je istakao da je spreman na opsežne razgovore sa princom Hamzom, koji je nekoliko dana proveo u kućnom pritvoru zbog sumnje da je radio sa stranim službama protiv kralja i države.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Odlučio sam da se pozabavim pitanjem princa Hamze u okviru porodice i poverio sam taj zadatak svom ujaku, princu El Hasanu. Princ Hamza se obavezao pred porodicom da će slediti korake predaka i ostati veran misiji, kao i da će ubuduće staviti interese Jordana iznad svojih“, saopštio je kralj Abdulah.

On je dodao da Hamza više nije u kućnom pritvoru i da se nalazi sa svojom porodicom na dvoru, pod brigom kralja.

Drugi uhapšeni i osumnjičeni kada i princ Hamza su pod istragom. O njihovoj sudbini će odlučiti državne insitucije, u skladu sa Ustavom i zakonom države Jordan.

Kralj Abdulah je napomenuo da se zemlja sada suočava sa ekonomskim poteškoćama, koje su uzrokovane pandemijom koronavirusa, i da je to sada glavni fokus kraljevske porodice. Dodatni problemi, smatra kralj, sada biti ostavjeni po strani, jer država mora da se fokusira na oporavak i zdravlje građana.

Sukob princa Hamze sa ostatkom kraljevske porodice ne sme dodatno da poljulja zemlju, pa će biti rešen daleko od očiju javnosti.

Podsetimo, princ Hamza je u akciji policije uhapšen i stavljen u kućni pritvor, kada je saopšteno da postoje podaci da je sarađivao sa stranim službama, kako bi destabilizao državu. On je ove tvrdnje porekao i saopštio da je uvek radio u korist Jordana i kralja Abdulaha.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar