Princ Hamza bin Al Husein
Princ Hamza bin Al Husein Foto: REUTERS/Ali Jarekji/File Photo

Dva dana nakon što je obelodanio da je stavljen u kućni pritvor zbog optužbi da pokušava da destabilizuje zemlju, član jordanske kraljevske porodice i bivši prestolonaslednik princ Hamza, izrazio je odanost jordanskom kralju Abdulahu u Ustavu Hašemitske Kraljevine Jordana.

Pročitajte još:

Nekoliko sati nakon pregovora u kojima je posredovao princ Hasan, ujak kralja Abdulaha, princ Hamza bin Husein (41) izdao je saopštenje u kojem izražava posvećenost Ustavu i negira da je kovao zaveru s ciljem da destabilizuje državu, preneo je Gardijan.

„Potpisao sam juče pismo koje izdala kraljevska palata. Potvrdio sam da se stavljam u ruke kralju i da ću ostati veran Ustavu meni drage Hašemitske Kraljevine Jordana“, izjavio je princ Hamza.

Podsetimo, princ je u subotu objavio u video snimku da mu je rečeno da ne izlazi iz kuće i da može samo da komunicira sa članovima porodice a negirao je navode protiv njega i sa svoje strane optužio vlasti za “korupciju” i “nespospobnost”. Vlasti su kasnije negirale je on u kućnom pritvoru. Hamza je nekadašnji prestolonaslednik kojem je ta titula oduzeta 2004. Jordanski kralj Abdulah Drugi je titulu prestolonaslednika tada dodelio svom sinu Huseinu.

Juče je Jordanski kralj Abdulah Drugi preuzeo je inicijativu za posredovanje sa svojim polubratom princom Hamzom radi rešavanja raskola u kraljevskoj porodici.

Princ Hasan ben Talal, 74, koji je posredovao u ovom slučaju, bio je jordanski prestolonaslednik od 1965. do 1999. godine.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar