Foto: REUTERS/Russell Cheyne

Britanski kralj Čarls Treći u četvrtak se prvi put pojavio u javnosti nakon objave memoara svoga sina, princa Harija i nakon njegovih TV intervjua u kojima je izneo niz optužbi na račun britanske kraljevske porodice.

U autobiografskoj knjizi „Spare“ Hari otkriva kako je molio oca da ne oženi Kamilu, sada kraljicu suprugu Ujedinjenog Kraljevstva.

Knjiga obiluje i ostalim brojnim otkrićima i pikanterijama iz života kraljevske porodice, prenosi N1.

Kralj je u četvrtak razgovarao s okupljenim sugrađanima u škotskom selu Abojn, ali nije komentarisao sinovljevu knjigu.

Foto: Andrew Milligan/Pool via REUTERS

Skromno putovanje unutar Velike Britanije kraljev je prvi javni događaj u ovoj godini i u ogromnoj je suprotnosti s brojnim napisima o knjizi njegovog mlađeg sina, koje je usledilo mesec dana nakon emitovanja šestodelne Netfliksove dokumentarne serije o Hariju i Megan.

Osim britanskog kralja, u četvrtak su se u javnosti prvi put od objave Harijevih memorara pojavili princ Vilijam i njegova supruga Kejt, koju je takođe kritikovao u svojoj knjizi.

Foto: Andrew Milligan/Pool via REUTERS

I princ Vilijam i njegova supruga bili su nasmejani i dobro raspoloženi. Obišli su bolnicu u severnoj Engleskoj, a ni oni nisu spominjali Harijevu knjigu.

Dosad ni Bakingemska palata niti iko od članova kraljevske porodice nije komentarisao informacije koje je princ Hari izneo u memoarima.

***

BONUS VIDEO: Incident u Britaniji: Muškarac gađao jajima kralja Čarlsa i kraljicu Kamilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar