epa08323306 A policeman checks citizens crossing a quarantine border between Cavite province and Metro Manila amid the Covid-19 and coronavirus pandemic crisis along a road in Bacoor city, Cavite province, Philippines, 26 March 2020. According to Philippine health officials, 636 cases of coronaviruis and COVID-19 have been confirmed in the country, with 38 related deaths. Private hospitals in Metro Manila informed the public that they can no longer admit coronavirus infected patients as they have already reached capacity in terms of providing services. EPA-EFE/STR

Mladi Filipinac (28) preminuo je nakon što su ga korona redari u njegovom selu naterali da uradi 300 čučnjeva kao kaznu zbog kršenja karantina, saopštila je njegova porodica.

Pročitajte još:

Darin Manaog Penaredondo uhvaćen je kako kupuje običnu vodu nakon 18 časova. Time je prekršio policijski čas u gradu General Trias, u provinciji Kavit, prenosi Gardijan.

Ova pokrajina nalazi se pod pojačanim merama karantina, što uključuje policijski čas od 18 časova do 5 ujutru.

Penaredondova devojka, Ričlin Blejs, rekla je da su Penaredondo i još jedan čovek, koji je navodno prekršio epidemiološke mere prošlog četvrtka dovedeni na trg Malabon ispred zgrade opštine gde im je naređeno da urade desetine serija vežbi.

„Redari su im, navodno, rekli da će morati da ponavljaju vežbe dokle god se ne sinhronizuju, te su na kraju uradili 300 čučnjeva“, napisala je Blejs u objavi na Fejsbuku.

„Kada je Penaredondo stigao kući jedva se kretao, bio je tako umoran“, napisala je još Balejs.

Devojci je rekao da je pao „nekoliko puta“ dok je radio vežbe.

„Sutradan je ceo da puzao“, napisala je.

Kasnije tog dana dobio je srčani udar i srce mu je stalo. Pokušali su da ga ožive, ali je umro oko 22 časa sledećeg dana.

Šef gradske policije, potpukovnik Marlo Nilo Solero, rekao je da ne postoji takva kazna za ljude koji su prekršili ograničenja zbog koronavirusa. ‘

„Umesto toga, onima koji prekrše mere držimo predavanje“, rekao je.

Gradonačelnik General Triasa, Antonio Ferer potvrdio je u Fejsbuk objavi da je istraga u toku.

„Zbogom, mnogo te volimo. Pravda će pobediti i pokazati istinu“, napisala je Bjesd na Fejsbuku.

Filipinska Vlada produžila je nacionalnu blokadu za još jedanu nedelju u ponedjeljak nakon što su novi slučajevi preplavili mnoge bolnice u glavnom gradu i udaljenim regijama.

Filipini su prijavili više od 795.000 slučajeva s 13.425 smrtnih slučajeva. Ipak, valja uzeti u obzir da ta država ima više od 100 miliona stanovnika te im je smrtnost od koronavirusa daleko ispod globalnog proseka.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar