Foto: Nemanja Jovanović

Policija je na Filipinima ubila gradonačelnika i njegova dva pomoćnika, u gradu u centralnom delu zemlje. U okršaju su ubijena i dva policajca, javili su zvaničnici.

Pročitajte još:

Regionalni policijski komandant rekao je da na osnovu prvobitnih policijskih izveštaja jedino može da pretpostavi da se radi o greški.

Policajci su bili u rutinskoj patroli kada su na njih juče popodne otvorili vatru pripadnici obezbeđenja gradonačelnika grada Katbaogana Ronalda Akina koji se vozio u kombiju u istočnoj provinciji Samar, rekao je policijski komandant.

Policija je uzvratila vatru i ubila Akina i dva njegova pomoćnika, dok je gradonačelnikovo obezbeđenje ubilo dva policajca koji su se vozili iza njegovog kombija, rekao je on.

„Oni su otvorili vatru na naše policajce koji su uzvratili“, rekao je komandant i naglasio da je istraga još uvek otvorena.

Prijatelj ubijenog gradonačelnika rekao je da je on išao na proslavu rođendana svog deteta i da je moguće da je bio meta napada, ali policijski komandant kaže da policija nije išla za gradonačelnikom i da su samo bili u rutinskoj patroli.

ž

Pročitajte i:

Nekoliko gradonačelnika i pokrajinskih zvaničnika povezanih sa ilegalnom trgovinom drogom napadnuti su i ubijeni na Filipinima u poslednje vreme za vreme vlasti predsednika Filipina Rodriga Dutertea koji vodi borbu protiv droge, ali zvaničnici kažu da ubijeni gradonačelnik nije bio povezan sa drogom.

Sinoćno nasilje je najnovije u koje je uključena policija. Ona prema planu predsednika ima široka ovlašćenja u borbi protiv droge i kriminala, a njihova okrutnost zabrinjava zapadne zemlje i aktiviste za ljudska prava.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar