Narendra Modi Foto:EPA-EFE/PRANABJYOTI DEKA

Indijski premijer Narendra Modi neće putovati u Britaniju na samit Grupe sedam (G7) sledećeg meseca zbog situacije sa pandemijom koronavirusa u zemlji, saopštilo je danas indijsko Ministarstvo spoljnih poslova.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Uvažavajući poziv premijera Velike Britanije Borisa Džonsona premijeru Indije da prisustvuje samitu G7 kao specijalni gost, s obzirom na situaciju s kovidom odlučeno je da premijer ne prisustvuje samitu G7“, navedeno je u saopštenju ministarstva.

Modi se u Indiji našao na meti kritika jer je dozvolio velika okupljanja povodom verskog praznika i održavao velike izborne skupove tokom poslednja dva meseca, čak i kada je broj korona slučajeva rastao, navodi britanska agencija Rojters.

Sedmodnevni prosek dnevnog broja zaraženih dostigao je danas rekordnih 390.995 osoba, uz 3.876 smrtnih slučajeva, prema podcima Ministarstvu zdravlja.

Zvanični podaci o smrtnim slučajevima od kovida-19, za koje stručnjaci kažu da su gotovo sigurno nepotpuni, iznose nešto manje od četvrt miliona.

Samit G7, kojim će predsedavati britanski premijer Džonson, održaće se u Kornvolu, na jugozapadu Engleske, od 11. do 13. juna, a domaćini očekuju da će se liderima G7 pridružiti američki predsednik Džozef Bajden.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar