Indija koronavirus
Foto: EPA-EFE/RAJAT GUPTA

Indija će regrutovati stotine bivših pripadnika vojno - medicinskog osoblja da pomognu preplavljenom zdravstvenom sistemu, saopštilo je danas ministarstvo odbrane te zemlje.

POGLEDAJTE JOŠ:

Očekuje se da će oko 400 medicinskih službenika iz indijske vojske služiti po ugovoru najviše 11 meseci, saopštilo je ministarstvo, dodajući da su i drugi vojni lekari takođe kontaktirani radi onlajn konsultacija, prenosi Rojters.

Smrtni slučajevi povezani sa kovidom 19 obaraju rekorde svaka dva ili tri dana, a broj umrlih porastao je za više od 4.000 drugi dan zaredom.

Mnoge indijske države uvele su stroge blokade tokom proteklih mesec dana, dok su druge najavile ograničenje javnog kretanja i zatvorile bioskope, restorane, pabove i tržne centre.

Raste i pritisak na premijera Narendru Modija da uvede blokadu širom zemlje kao što je to bilo tokom prvog talasa prošle godine.

Indijsko lekarsko udruženje (IMA) pozvalo je na „potpuno, dobro isplanirano, unapred najavljeno“ zaključavanje umesto na sporadične noćne policijske časove i ograničenja koja su države uvodile na po nekoliko dana.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar