Miloš Konatar Foto: Newsmax Adria

Šef poslaničkog kluba "Crno na bijelo" Miloš Konatar (URA) kazao je da su u toku intenzivni pregovori o formiranju vlade, kao i da je napravljen određeni napredak u odnosu na prošlu sedmicu.

Očekuje da mandatar Dritan Abazović u narednih dan-dva izađe s jasnim stavom i obavijesti Skupštinu o predlogu sastava vlade.

„Svi se moramo pomalo pomeriti s početnih pozicija ukoliko želimo da postignemo dogovor. Očekujem u narednih dan-dva konačan dogovor o novoj vladi“, kazao je Konatar novinarima u Skupštini.

Podsetio je da je šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović rekao da je SNP spreman na određene ustupke, prenose Vijesti.

„Ne mogu govoriti konkretno o tome, ali svakako smo napravili napredak u razgovorima. U ovom trenutku se razgovara o sastavu vlade“, rekao je Konatar.

Kazao je i da u ovom trenutku nema promena u odnosu na početni dogovor – da mesto predsednika Skupštine pokriva kandidat SNP-a.

„I ja sam rekao da bih voleo da vidim Aleksandra Damjanovića na mestu ministra finansija. Ali, dok se ne napravi konačan dogovor, nijedno ministarsko mesto nije sigurno. Krajnju reč će dati mandatar“, istakao je Konatar.

BONUS VIDEO Abazović o sankcijama Rusiji, neozbiljnosti Krivokapića i problemu sa kvorumom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar