Zeljko Komsic
Željko Komšić Foto:NICOLAS NICOLAS MESSYASZ / Sipa Press / Profimedia

Predsedavajući Predsedništva BiH i lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić izjavio je danas da pregovori o izbornim reformama u Neumu pokrivaju separatističke aktivnosti srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

„Skretanje političkog fokusa na razgovore o Izbornom zakonu u Neumu pokazuje da to nije ništa drugo nego pokrivač za Dodikove separatističke aktivnosti“, kazao je Komšić.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema njegovim rečima, „bizarno je kalkulisati ograničenim izmenama Ustava i Izbornog zakona BiH, dok kompletna vlast u Republici Srpskoj ruši ustavni poredak“.

Dodik je najavio da će se na posebnoj sednici parlamenta RS 1. februara naći pitanje državne imovine i prenosa nadležnosti nad pravosuđem entitetima.

„Ako se ovako nastavi i s Oružanim snagama BiH i ako izostane odgovor institucija, to će značiti kraj države kakvu sada poznajemo i uvod u događaje koje niko normalan ne priželjkuje, ali će to biti jedini način da se kidnapovanje institucija i antidejtonsko formiranje parainstitucija zaustavi“, rekao je Komšić.

On je pozvao Tužilaštvo BiH da konačno reaguje i zaustavi „udar na institucije“.

Komšić je pozvao „probosanske predstavnike“ u institucijama na razgovore i konsultacije u vezi sa, kako je kazao, institucionalnim odgovorom na separatističke aktivnosti.

Uz posredovanje američkih zvaničnika i predstavnika EU, u Neumu su danas počeli pregovori političkih stranaka iz Federacije BiH izmenama Izbornog zakona u BiH.

Bonus video: Dodik o vojsci u BiH

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar