Željko Komšić Foto:Ahmed Hadrovic / Sipa Press / Profimedia

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je danas u Mostaru da Hrvatska i Srbija nastavljaju agresiju na Bosnu i Hercegovinu, pri čemu je izrazio zadovoljstvo što je zaustavljena izborna reforma, čime je, kako je rekao, sprečeno da Zagreb upravlja Bosnom i Hercegovinom.

Posle rata nam se učinilo da se odustalo od tih planova i da se situacija smiruje, ali vreme koje sada živimo pokazuje da se nikada nije odustalo od toga da se odluke o Bosni i Hercegovini donose u Zagrebu i Beogradu, rekao je Komšić u Mostaru, gde je prisustvovao obeležavanju godišnjice Armije BiH.

On je ocenio da planovi koji su 1992. godine doveli do „obostrane agresije na BiH“ nisu prestali, dodajući „tučemo se protiv istih politika.“

Ljudi nisu isti, neke je odneo đavo, neki su završili u Hagu, ali politike su i dalje iste, kazao je Komšić. Ponovio je da je zadovoljan što se nije postigao dogovor o izbornoj reformi, koji bi rezultirao jačanjem uloge Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

„Zaustavljena je priča oko izmena Izbornog zakona, čime bi Zagreb dobio poluge vlasti kakve ima Beograd, ali neće se od toga odustati i to nam je veliki problem“, istakao je Komšić.

Dodao je da treba „razbiti maglu o majorizaciji i ugroženosti“ Hrvata, budući da je njihov pravi cilj da vladaju Bosnom i Hercegovinom.

Bošnjački birači do sada su u tri navrata birali Komšića za hrvatskog člana Predsedništva BiH, protivno većinskoj volji Hrvata u toj zemlji.

BONUS VIDEO: Željko Komšić prekinuo intervju sa novinarom Tanjuga posle rasprave o Srebrenici

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar