Foto: REUTERS/Borut Zivulovic

Kompletan državni vrh Slovenije dnas se vakcinisao AstraZenekom kako bi ostalim građanima vratio poverenje u tu vakcinu koju je Evropska agencija za lekove (EMA) juče ponovo proglasila efikasnom i sigurnom za primenu.

Predsednik države Borut Pahor, premijer Janez Janša, predsednik parlamenta Igor Zorčič i predsednik Državnog veća Alojz Kovšca zajedno su se vakcinisali u prostorijama Nacionalnog Instituta za javno zdravlje (NIJZ).

Pahor je nakon vakcinacije na Tviteru napisao da je na ovaj način želeo da pruži svoj skromni doprinos da se epidemija u Sloveniji što pre završi.

„Verujmo nauci i stručnjacima koji nas pozivaju da se vakcinišemo“, poručio je predsednik Slovenije.

On je podsetio da sredinom godine Slovenija slavi 30. godišnjicu samostalnosti, a da nakon toga po drugi put preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije.

Foto: REUTERS/Borut Zivulovic

Pročitajte još:

„Želeo bih da Dan državnosti 26. juna proslavimo zajedno, širom zemlje i da se vratimo normalnom životu. Imamo vakcinu koja je glavni način da se to ostvari“, naveo je Pahor u poruci građanima.

Vakcinu je primio i ministar odbrane Matej Tonin.

Najavljeno je da će se AstraZenekom nastaviti masovno vakcinisanje i osoblja u školama i vrtićima, kako bi se vaspitno-obrazovni sistem vratio što pre u normalno funkcionisanje.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)