Kolinda Grabar Kitarović Foto:Eric FEFERBERG / AFP / Profimedia

Bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović krenula je u preduzetničke vode te je krajem prošle godine u Zagrebu registrovala kompaniju pod nazivom KGK Advising & Professional Services d.o.o. u kojoj je osnivačica i direktorka.

Kompanija je osnovana sa sedištem na adresi njenog stana u Zagrebu u Bauerovoj ulici, čija je jedina vlasnica. Kompanija je osnovana u novembru 2022. i to za niz delatnosti, ali one koje se uglavnom odnose na savetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, istraživanjem tržišta i ispitivanjem javnog mnjenja, obuku u govornoj komunikaciji…

Firma ima temeljni kapital u visini od 2.654 evra. Iz Jutarnjeg su pokušali da od Grabar Kitarović saznaju čime konkretno planira da se bavi preko tog trgovačkog društva, ali nije bila raspoložena za komentar.

Njen posljednji navodni angažman direktorke u kompaniji u Engleskoj zajedno s bivšim predsednikom Stjepanom Mesićem nedavno je privukao medijsku pažnju jer dvojac nije ni znao da su ih vlasnici kompanije registrovali kao direktore jer su isprva trebali da imaju tek savetničku ulogu.

Uglavnom, očigledno Grabar Kitarović ne planira da se vrati u političke vode, nego želi da izgradi vlastitu kompaniju. Sličnim putem krenuli su i drugi bivši političari, na primer, Zoran Milanović je takođe nakon premijerske funkcije osnovao kompaniju, a isto je učinio svojevremeno i Ivo Sanader, piše Jutarnji list.

***

BONUS VIDEO: Osam hrvatskih državljana pred sudom u Zambiji zbog optužbi o trgovini decom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar