Foto: Društvene mreže

Berač voća optužen za ubistvo devetogodišnje Lilije Valute, nekada je bio dečak koji je vreme provodio u lokalnoj seoskoj crkvi u Litvaniji.

Deividas Skebas je nosio bele haljine i pomagao je lokalnom svešteniku da vodi mise, kao i na ceremonijama krštenja i venčanja dok je bio tinejdžer. Ovo otkriće dolazi nakon ubistva devojčice u Engleskoj koje je šokiralo svet.

Dejli mejl je pored njegovih fotografije iz detinjstva, objavio i nove fotografije ubijene devojčice na kojima se vidi kako uživa u bašti i provodi dane na plaži sa porodicom, prenosi Dejli mejl.

Skebas je prošle nedelje optužben za ubistvo litvanske državljanke Lilije koja je nasmrt izbodena ispred radnje svoje majke u Bostonu u Linkolnširu. Stravičan incident se dogodio dok se igrala u mirnoj ulici u centru grada sa mlađom sestrom.

Njen ubica, Skebas je odrastao u malom selu Leliunai, u seevroistočnoj Litvaniji. Njegova majka je vlasnica cvećare u Uteni. Porodica i dalje živi u pomenutom selu sa ćerkom (18).

Veruje se da je Skebas jedno vreme radio sa ocem u Norveškoj pre nego što se preselio u Veliku Britaniju da bi radio u fabrici u Linkonširu. Mediji pišu da se vratio u Britaniju nakon što je neko vreme proveo u domovini.

Lilia Valutyte Foto: Društvene mreže

U vreme Lilijine smrti živeo u viktorijanskoj kući sa pogledom na park u Bostonu, nedaleko od mesta gde je devojčica ubijena.

PROČITAJTE JOŠ:

Meštani sela u kojem je Skebas odrastao ga se se sećaju kao „uljudnog, ljubaznog i iskrenog obrazovanog mladića“.

„Ovde su svi bili šokirani zbog ubistva devojčice. Ljudi ga pamte kao običnog i pristojnog dečaka“, navodi jedan meštanin.

„Bio je dobro dete. Možda nije završio studije, ali je išao da radi sa ocem u Norvešku. Čak sam se iznenadio što je sada u Britaniji jer je radio u Norveškoj“, dodao je drugi.

BONUS VIDEO: Kinez spasao devojčicu koja je pala sa prozora 5. sprata

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar