Dalibor Šemper Foto: Vlada RH

"Držali smo ga u naručju. Pričali smo s njim samo da ga održimo pri svesti do dolaska Hitne. On je ponavljao: Boli, boli boli. Ja sam samo molila Boga da preživi", ovako su izgledali trenuci nakon povrede 10-godišnjeg dečaka kog je u petak oko 20.40 sati u Štikadi kraj Gračaca Suzukijem pijan udario Dalibor Šemper (46), šef Kabineta potpredsednice Vlade Hrvatske, pa pobegao s mjesta nesreće.

Kasnije će ga presresti mladići iz Sinja i zadržati do dolaska policije. Šemper je uhapšen , u Karlovcu ga ispituju, a roditelji povređenog dečaka još uvek strepe nad njegovim teškim povredama.

Majka je za Jutarnji list ispričala da se maleni igrao sa svojom sestrom i sestričnom.

Ilustracija: Shutterstock/meunierd

„Možda pedesetak metara od naše kuće. Ćerka koja je bila s njim mi je ispričala da je auto doleteo, da je presekao traku, udario u saobraćajni znak i pokupio malog. Svo troje su bili jedno pored drugog, njih dve su se valjda nekako izmaknule, on nije uspeo. Vozač je zavrludao i samo nastavio prema Gospiću. Kaže ćerka da je vikala za njim da stane, ali je samo ubrzao dalje. Čula sam da su ga zaustavili neki momci, nadam se da ću im uspeti da im se zahvalim“.

Čula je i da je vozač šef Kabineta potpredsednice Vlade Anje Šimprage, koja je juče pozvala.

„Ona se izvinila, ali nije ona vozila, nije ona ništa kriva. I on je čovek od krvi i mesa, i ja sam vozač, takve stvari se događaju, ali nikako nije trebao da pobegne i ostavi dete da na livadi leži“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Nakon udara, začuo se snažan dečji vrisak. Toliko užasan da su se oni i komšije sa svih strana zaleteli prema putu i mestu događaja.

„Više ne znam kuda sam je prošla, to su se preskakale ograde. Našli smo ga da leži na livadi, bio je pri svesti. Hitna je iz Gračaca došla jako brzo, odvezli su ga u bolnicu u Gospić, onda ga prebacili u Zagreb. Ima dve slomljene noge i desnu ruku. Bio je svestan svega, ali u velikom šoku“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar