Suzan Tier i Sebastijan Kurc Foto: JOE KLAMAR / AFP / Profimedia

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc u centru je pažnje zbog optužbi za mito i korupciju i istragu koja se o njemu vodi. Zbog čitavog skandala je podneo ostavku, ali i dalje ostaje u samom centru dešavanja u austrijskoj politici. Pored velikog interesovanja koje u poslednje vreme bude njegovi političi potezi, njegov privatan život je isto tako često tema medija. Poznato je da je u vezi dugogodišnjom devojkom Suzanom Tir (Susane Thier) i da će njih dvoje krajem ove godine postati roditelji po prvi put.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada je Sebastijan Kurc pobedio na izborima 2017. godine, a potom postao kancelar, njegova partnarka Suzana je privukla veliku pažnju. Tabloidna štampa nije prestajala bruji o njima, a postepeno su po isplivavali detalji njihove romanse.

Suzana i Sebastijan su postali par još dok su išli u školu, a upoznali su se na novogodišnjoj zabavi. Od tada su u vezi, a poznato je da su do sada imali dva raskida.

Suzan Tier i Sebastijan Kurc Foto: ALEX HALADA / AFP / Profimedia

Za razliku od svog partnera, koji je rado dospeo u žižu javnosti, Suzana to izbegava da čini i dan danas. Ona prati Sebastijana samo u retkim slučajevima kada potičari moraju da povedu svoju ženu ili partnerku sa sobom, poput događaja u operi, festivala u Salcburgu, raznih izbora i ceremonija polaganja zakletve.

Bila je uz Sebastijana kada su se proglašavali rezultati izbora 2017. godine i tada je uslikana sa suprugom Hajnca Kristijana Štrahea koji je postao vicekancelar u Kurcovoj vladi. Kada je Sebastijan polagao zakletvu, raspravljalo se o njenoj odeći (zašto je nosila mini suknju na takav događaj), ali je sa druge strane dobila pohvale za svoju odeću na Salzburškom festivalu i na događaj u operi u Beču (kada je nosila dugu crvenu haljinu).

Suzana je do sada odbijala svaki zahtev medija za intervju sa njom. Takođe nikada u toku kampanje ili javnih nastupa njenog partnera nije bilo reči o njihovom privatnom životu i „dešavanja kod kuće“. Poznato je da Suzana ima 35 godina i da je bik u horoskopu.

Suzan Tier i Sebastijan Kurc Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP / Profimedia

Tir je studirala u Beču i radi u Ministarstvu finansija u odeljenju za odnose sa javnošću, gde je navedena kao poverenik. Ona i Kurc žive zajedno u stanu od 65 metara kvadratna u 12. bečkom okrugu. Kako mediji pišu, ona na sebe preuzima većinu poslova koji su vezani za kuću. Par odmore provodi zajedno i vole da putuju po Austriji.

Godine 2019. Suzana je pratila Sebastijana prilikom odlaska na glasanje, što je bila retka prilika kada su se njih dvoje pojavili zajedno. Nije bila uz njega kada polagao zakletvu kao savezni kancelar u januaru 2020. godine.

U julu 2021. godine Suzana i Kurc su objavili da čekaju prvo zajedničko dete, a beba će stići u novembru ili decembru ove godine.

„Presrećni smo i zahvalni što ćemo uskoro biti nas troje“, rekao je Kurc u objavi na Fejsbuku i Instagramu, a tom prilikom je objavio i zajedničku fotografiju sa verenicom.

„Očekuje nas divan zajednički zadatak, kojem se radujemo sa velikim iščekivanjem. Tražim vaše razumevanje da ćemo svoj privatni život držati privatnim kao i do sada, ali sam i srećan što mogu ovu radost da podelim sa vama“, rekao je Sebastijan.

Sa vestima o bebi, postala u glasnija nagađanja o venčanju. Te priče do sada nisu ni potvrđene ali ni demantovane.

Sebastijan je svojevremeno poručio da ne voli da govori o svom privatnom životu. Istakao je da ni njegovi roditelji ni devojka ne vole pažnju medija. Tada je dodao i da on želi da se o njemu govori samo kroz njegov posao.

Kada ga je novinar pre nekoliko godina pitao da li kao lider Narodne partije planira da se oženi, on je istakao da će kada se bude oženio to biti organizovano u krugu porodice i da neće biti medijski propraćen događaj.

Austrijski mediji prenose da su Suzana i Kurc veoma zaljubljeni i da je ona njegov najverniji savetnik, pored njegovih roditelja.

BONUS VIDEO: Ko je Džo Bajden

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar