Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia, PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl je tužila Mejl on Sandej zbog objavljivaja pisma koje je napisala svom ocu u avgustu 2018. godine. U žalbi sudu u novembru 2021. godine, njen bivši pomoćnik Džejson Naf je osporio navode koje je ona iznela do sada u ovom slučaju, prenosi britanski San.

PROČITAJTE JOŠ:

U izjavi svedoka, Džejson Naf je otkrio da je zažalio što nije svedočio nakon što je Megan dobila svoju pravnu bitku. On je godinama ćutao i bio neutralan u ovom slučaju, a onda je njegovo svedočenje podiglo veliku prašinu. Evo šta znamo o ovom čoveku.

Ko je Džejson Naf?

Naf se pridružio Kensingtonskoj palati 2015. godine i postao je sekrtar za komunikacije vojvode i vojvotkinje od Saseksa. Poznat je kao službenik od poverenja, čak su ga zamolili da pomogne sa privatnim pismima Megan Markl. Naf je radio za kraljevsku porodicu u vreme kada su iznete optužbe protiv izdavača novina, prenosi britanski San.

Dva meseca nakon što je Megan zatražila povratnu informaciju o čuvenom pismu svom ocu, Naf joj je okrenuo leđa i navodno je upravo on izneo optužbe odeljenju za ljudske resurse 2018. godine o tome kako je Megan maltretirala osoblje.

Tvrdnje su upućene odeljenju za ljudske resurse u pokušaju da Bakingemska palata zaštiti osoblje za koje Naf tvrdi da su bili pod pritiskom vojvotkinje. Izvor je za Tajms rekao da je princ Hari zamolio Nafa da ne nastavlja sa optužbama za maltretiranje.

Naf je preuzeo posao savetnika princa Vilijama u martu 2019. godine kada su Hari i Megan napustili Kensingtonsku palatu. Naf je sada izvršni direktor Kraljevske fondacije Kembridža.

Za šta je optužio Megan Merkl?

Naf je sugerisao da je Megan napisala pismo svom ocu, Tomasu Marklu, znajući da će da procuri u medije. U svojoj izjavi u svojstvu svedoka, Naf je rekao: „Kada je vojvotkinja razmišljala o tome kako da se nosi sa sve većim intervencijama gospodina Markla – kako zbog brige i njegovom stanju, tako i zbog svoje reputacije – ona je istraživala opcije za pismenu komunikaciju sa njim kako bi ga ubedila da prestane da daje intervjue, ali to bi takođe moglo da ispravi situaciju, ako bi ih dao medijima“.

On se prisetio: „Zamolila me je da pregledam elektronski nacrt pisma, rekavši: ‘Očigledno je da sam sve sastavila sa mišlju da bi moglo da prociuri, tako da sam bila pedantna u izboru reči’. Takođe je postavila pitanje vezano za to što se Tomasu Marklu obratila sa ‘tatice’, dodajući da ako bi pismo procurile da bi to izazvalo saosećanja javnosti“.

Naf je takođe na sudu istakao da je vojvotkinja od Saseksa sarađivala sa autorima svoje biografije, što je Megan prvobitno pred sudom negirala.

„Smatram da je to ispravno“, rekao Naf pred Apelocionom sudom.

Džejson Knauf Foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Megan Markl se izvinila sudu nakon Nafovog svedočenja, ističući da „se nije sećala razmene njihovih poruka“ i dodala da „nije imala apsolutno nikakvu želju ili nameru da dovedu u zabludu optuženu stranu ili sud“.

Pored navoda iz pisma, navodi se da je Megan Markl oterala dva lična asistenta iz domaćinstva i da je uticala samopouzdanje trećeg.

Portparol Saseksa je rekao da su oni žrtve proračunate kampanje kleveta zasnovana na obmanjujućim i štetnim dezinformacijama. Portparol para je rekao da je Megan ožalošćena ovim napadima na njen lik.

Više izvora je reklo za Tajms da je u Kesingtonskoj alati postojala napeta atmosfera kada su Megan i Hari živeli pored Vilijama i Kejt. Rečeno je da je osoblje povremeno bilo na ivici suza.

Bakingemska palata je pokrenula istragu o optužbama protiv Megan za maltretiranje osoblja.

Nakon što je Naf svedočio, Tomas Markl je rekao da je srećan što istina o Megan konačno izlazi na videlo.

BONUS VIDEO: Megan i Hari u Njujorku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar