Megan Markl i Tomas Markl
Megan Markl i Tomas Markl Foto:BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia/GB News / Ferrari / Profimedia

Megan, vojvotkinja od Saseksa, rekla je da je britanska kraljevska porodica "neprestano grdila" njenog supruga, princa Harija zbog ponašanja njenog "otuđenog oca", navodi se u tekstualnim porukama koje je danas objavio sud u Londonu.

Ranije ove godine, sudija Višeg suda presudio je da su novine „Mejl on sandej“ prekršile privatnost i autorska prava Megan objavljivanjem delova pisma koje je pisala svom ocu Tomasu Marklu u avgustu 2018, tri meseca nakon venčanja sa Harijem, unukom kraljice Elizabete, prenosi Rojters.

Pismo Markl ocu, na pet stranica, usledilo je nakon pogoršanja njihovog odnosa uoči njenog venčanja, koje je on propustio zbog lošeg zdravlja i nakon njegovih fotografija snimljenih u dogovoru s paparacima tabloida.

Ove nedelje list je tražio od Apelacionog suda da poništi presudu, tvrdeći da je vojvotkinja napisala pismo znajući da bi ono moglo da dospe u javnost.

U tekstualnoj poruci koju je sud objavio danas ,Megan je svom tadašnjem šefu komunikacija Džejsonu Knaufu rekla da je pisanje pisma ubrzalo to što je videla „koliko bola ovo izaziva H“ (Hariju), i da njegov otac, princ Čarls, i ostali članovi kraljevske porodice nisu razumeli njihov položaj.

– Čak i posle nedelju dana sa ocem i beskonačnim objašnjavanjem situacije, njegova porodica kao da zaboravlja kontekst, i vraća se na ‘zar ne može da ode da ga vidi i da ovo prestane? – navodi se u tekstu.

Oni u osnovi ne razumeju, pa će bar sa ovim pisanjem moći da kaže svojoj porodici ona mu je napisala pismo, a on to nastavlja da radi.

– Preduzimajući ovakvu akciju, štitim svog muža od stalnih uvreda, iako je malo verovatno da ću uticati na mog oca da se zaustavi – napisala je Megan, kako je navedeno u sudskim spisima.

Ranije ove nedelje advokati “Mejla“ su tvrdili da je izjava svedoka Knaufa pokazala da je vojvotkinja znala da bi pismo njenom ocu moglo da dospe u novine i da je zbog toga bila „pedantna“ u izboru reči.

Britanski novinski izdavač „Asosiejted njuzpejper“ uložio je u četvrtak žalbu na odluku suda kojom je ocenjeno da je izdavač ugrozio privatnost vojvotkinje od Saseksa Megan Markl tako što je objavio delove njenog pisma koje je poslala ocu.

Izdavač navodi da je Megan znala da će njeno pismo možda biti objavljeno.

Megan je tužila „Asosiejted njuzpejper“ zbog narušavanja privatnosti i kršenja autorskih prava, zbog toga što su list „Mejl on sandej“ i portal Mejl onlajn objavili pet članaka u februaru 2019. godine, a u kojima su bili delovi njenog pisma ocu Tomasu Marklu.

Tomas Markl Thomas Markle
Tomas Markl Foto:Channel 9 / 60 Minutes / Ferrari / Profimedia

Trojica sudija Apelacionog suda izjavila su juče da će odvojiti vreme pre nego što donesu odluku, a ako bude usvojena žalba koju je uložio „Mejl on sandej“ ,slučaj bi otišao na suđenje na kojem će Megan i njen otac verovatno svedočiti.

BONUS VIDEO: Megan i Hari u Njujorku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar