Vojska, vojnik, Hrvatska, zastava
Ilustracija: Shutterstock

Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić izjavio je danas da je siguran da će sabor dvotrećinskom većinom izglasati vladinu o učešću hrvatske vojske u EU misiji za vojnu pomoć Ukrajini i poručio da će oni poslanici, koji budu protiv ili uzdržani, morati javno da objasne svoj stav.

Banožić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara u Gašincima, da li se boji scenarija u kojem će morati da obavesti ukrajinskog kolegu da od obuke možda neće biti ništa, ako sabor ne potvrdi vladin predlog.

„Žalosno je da će pojedini politicari, u nedostatku hrabrosti ili kroz druge probleme koje oni vide mogli imati nešto protiv na ličnom niovu, koristiti situaciju i uvlačiti nas u procedure koje ne stoje. Ukrajinu treba podržati. Siguran sam da će poslanici razumeti da aktivnosti obuke imaju humanitarni karakter i da će glasati pozitivno“, rekao je Banožić.

PROČITAJTE JOŠ:

Rekao je da vlada ima većinu u saboru, a što se tice dvotrecinske vecine, siguran je da će se i do nje doći.sam da ce doci do nje“, porucio je Banožić i podsetio da je na nekim prošlim sednicama za podršku Ukrajini glasalo 120 poslanika.

Ako se vladin predlog odluke u saboru ipak ne izglasa, Banožić porucuje da će oni koji budu protiv, pa i uzdržani to, kako navodi, „javno morati da objasne“, preneli su hrvatski mediji.

Za izglasavanje vladine odluke potrebna je dvotrećinska većina od 101 poslaničkog glasa.

BONUS VIDEO: Milanović: Biće ovaj put skupo za Vučića, ne možemo stalno da praštamo gluposti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar