Tajvan, Kina, Tajvanska, Kineska, zastava, zastave, pesnica, pesnice
Foto: Shutterstock

Kina je upozorila strane države da ne komuniciraju sa vlastima u Tajpeju i da prestanu da im šalju signale za nezavisnost.

„Pozivamo ih da prestanu da se igraju vatrom po pitanju Tajvana“, izjavio je danas na konferenciji za novinare portparol kineske Kancelarije za poslove Tajvana Ma Sjaoguang, prenosi AP.

On je dodao da je Kina i u ovoj godini posvećena čuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta i razbijanju zavera usmerenih ka nezavisnosti Tajvana.

tajvan, vojne vežbe, kina
tajvan, vojne vežbe, kina

„Zlonamerna podrška nezavisnosti Tajvana među antikineskim elementima u nekoliko stranih zemalja namerna je provokacija“, rekao je Sjaoguang.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kina gleda na Tajvan kao na kinesku teritoriju koja treba da stavi pod svoju kontrolu, i uz upotrebu sile ako je potrebno,prenosi AP.

Kina je zbog niza poseta stranih političara Tajvanu poslednjih meseci počela da sprovodi vojne manvre kao demonstraciju moći ,što je podstaklo ove nedelje vlasti u Tajpeju da organizuju vežbe sa ciljem uveravanja javnosti u sposobnost suprotstavljanju kineskim pretnjama, navodi američka agencija.