Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ MLADEN VOLARIC

Reka Kupa u Hrvatskoj je u 8 sati dosegla 796 centimetara, osetno više od prognoze. Iz tog razloga, deo predgrađa od Selca do Šišljaviča je odsečen, a na drugoj je strani u Brodarcima poplavljeno nekoliko kuća i vatrogasci pomažu građanima.

Štab CZ Grada Karlovca zaseda, prikupljaju se podaci o izlivanju reka na puteve, polja i dvorišta, a dežurne službe su na terenu. Meštani naselja koja su odsečena zabrinuti su za svoje domove i pokušavaju da se evakuišu.

Foto: Printscreen Facebook/Smajl Latifi

S obzirom na to da je vodostaj Kupe u Karlovcu celu noć rastao te raste i dalje, a 796 centimetara je znatno više od prognoze Štaba Civilne zaštite Karlovačke županije da će se vrhunac držati par centimetara iznad 750. U Hrvatskim vodama smatraju da je sada vrhunac vrlo blizu.

Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ MLADEN VOLARIC

“Sada imamo vrhunac vodenog talasa, zaista smo blizu, ali se ne može reći hoće li nastupiti stagnacija za sat dva ili više”, rekla je Hini čelnica karlovačke Ispostave Hrvatskih voda Biljana Željeznjak.

POGLEDAJTE JOŠ:

Pripremno stanje na snazi je na sledećim područjima: Kupa – Zapeć, Gornja Dobra – Turkovići, Donja Dobra – Lešće toplice, Kupčina – Lazina brana, OK Kupa-Kupa – Donja Kupčina, Kupa – Jamnička Kiselica, Kupa – Farkašić, Ilova – Garešnica, Akumulacija Pakra – Ak.Pakra.

BONUS VIDEO Poplave u Italiji i Hrvatskoj ima nestalih ali i poginulih

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar