Čazma Hrvatska nevreme Foto:Goran Stanzl/PIXSELL/TANJUG/ FOTO HINA/ IGOR KOKORUS

Nezapamćeno nevreme skoro u potpunosti je razorilo područje Čazme u Hrtavskoj. Pričinjena je ogromna materijalna šteta, više od 30 kuća ostalo je bez krovova, a jedna devojčica zadobila je teške telesne povrede, kada je drvo palo na nju.

Devojčica je povređena dok se vraćala iz škole. Naime, na nju je palo drvo i polomilo joj natkolenicu. Hitno je prevezena u Zagreb i već je operisana, piše Dnevnik.hr.

Čazma Hrvatska nevreme Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ IGOR KOKORUS

Pored drveća, jak vetar prevrtao je i kamione, a oštećen je i dalekovod, zbog kojeg su meštani ostali bez struje.

Čazma Hrvatska nevreme Foto:Goran Stanzl/PIXSELL

Ogromni oblak nad gradom

Kolike su razmere nevrema najbolje pokazuje fotografija Davora Kirina poznatog čazmanskog fotografa na kojoj se vidi ogroman oblak nad gradom.

Fotografija je nastala samo par trenutaka pre nego što će se nad grad sručila velika oluja sručila na grad.

Pročitajte još:

„Ovo je čudovište koje nas je napalo“, napisao je uz fotografije na kojima se vidi monstruozni oblak koji se preteći nadvio nad gradom.

Inače, očekuje se da nevreme sitgne i u Srbiju, a republički hidrometeorološki zavod  je izdao hitno upozorenje građanima.

„Pljuskovi i grmljavine koji se na području severne Srbije očekuju danas u drugom delu dana, a sutra u većem delu naše zemlje, lokalno će biti praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme“, najavio je RHMZ.

BONUS VIDEO Oluja u Firenci

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar