Foto: Shutterstock

U crnogorskim gradovima Nikšić i Berane večeras su održane auto-kolone u znak podrške koaliciji ''Za budućnost Nikšića'' na lokalnim izborima koji će se u tom gradu održati u nedelju, 14 marta. Lokalni izbori u drugom najvećem gradu u Crnoj Gori prvi su od parlamentarnih izbora avgusta 2020. na kojima je, posle 30 godina vladavine, poražena Demokratska partija socijalista (DPS) aktuelnog crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića.

U Nikšiću su se tokom prolaska auto- kolone čule srpske pesme i vijorile trobojke, prenosi RTCG.

I u Beranama je danas organizovana auto-kolona kao podrška listi “Za budućnost Nikšića“, koju predvodi Demokratski front.

Crnogorski javni servis navodi da je, iako su na snazi stroge epidemiološke mere koje zabranjuju i ovaj vid okupljanja, auto-kolona danima najavljivana na društvenim mrežama.

Podgoričke “Vijesti“ navode da se na fotografijama i video snimku iz Berana “jasno vidi kršenje epidemioloških mera“, kao i da prisustvo policije tokom skupa nije primećeno.

Lokalni izbori u drugom najvećem gradu u Crnoj Gori biće održani u nedelju, 14. marta i prvi su od parlamentarnih izbora avgusta 2020. na kojima je, posle 30 godina vladavine,poražena Demokratska partija socijalista (DPS) aktuelnog crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića.

Za pobedu u Nikšiću podjednako su zainteresovane stranke i koalicije vlasti i opozicije.

Za stranke u aktuelnoj vlasti pobeda na ovim lokalnim izborima je potvrda da, nakon poraza na parlamentarnim izborima, Ðukanović i njegova stranka definitivno odlaze u istoriju, dok Ðukanović ove izbore vidi kao šansu da pokaže da su i dalje, iako sada opoziciona stranka, jak politički faktor u zemlji.

Uz to, Nikšić je i rodni grad aktuelnog crnogorskog predsednika.

Najmnogobrojnija je Narodna koalicija „Za budućnost Nikšića“ na čelu sa poslanikom DF-a Markom Kovačevićem, izborna lista „Evropski tim za Nikšić“, koju predvodi bivša DPS ministarka nauke Sanja Damjanović i koaliciona listu koju vodi poslanik Demokrata Momo Koprivica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)