Kenneth Law Foto:Peel Regional Police

Pokrenuta je istraga o smrti 88 ljudi u Velikoj Britaniji koji su kupili otrov preko kanadske internet stranice.

Istraga je pokrenuta nakon što je Kanađanin Kenet Lov (57) uhapšen u moju i optužen u Ontariju po dve tačke optužnice za savetovanje i pomaganje u samoubistvu, piše Skaj njuz.

Policija veruje da je Lov distribuirao i prodavao otrov putem interneta kako bi ciljao pojedince sklone samopovređivanju. Istraga je u međuvremenu proširena.

Sada je britanska Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala (NCA) otkrila da je identifikovala 272 osobe u Velikoj Britaniji koje su kupovale artikle sa kanadskih internetskih stranica u dve godine do aprila 2023. Od njih 272, preminulo je 88 ljudi, prenosi N1.

Potparol NCA upozorio je da se trenutno u ranoj fazi istrage ne može potvrditi da su kupovine preko interneta uzrokovale bilo koji smrtni slučaj. Međutim, napominje da se svaki smrtni slučaj istražuje.

PROČITAJTE JOŠ:

Regionalna policija u Ontariju ističe da je hemikalija koja se preko onlajna prodavala bela, kristalna stvar koja se ponekad koristi u obradi hrane. Rekli su da može smanjiti nivo kiseonika, otežati disanje i može rezultirati smrću ako se konzumira u većim količinama, prenosi Sky News.

U izveštajima se navodi da je Lov osumnjičen za slanje 1200 paketa na adrese u 40 zemalja, a policijske istrage takođe su u toku u SAD-u, Italiji, Australiji i Novom Zelandu.

Lov bi uskoro trebalo da se pojavi pred sudom u Ontariju, prema lokalnim medijima.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar