Dramatičan video snimak koji je u ponedeljak objavila ukrajinska vojska pokazuje pucnjavu u kojoj su navodno ubijena dva ruska vojnika i zaplenjeno je oružje, radio i druga oprema ruske vojske.

Na snimku je prikazano i kako je ukrajinska vojska napravila zasedu ruskom vozilu. Čuju se povici i pucnjava, a grupe vojnika neprestano gađaju jedni druge.

U ukrajinskom regionu Harkova i dalje se vode žestoke borbe, ali ukrajinske snage dobro napreduju jer su njene snage visoko motivisane i njihova operacija je dobro planirana, izjavila je danas zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Malijar.

PROČITAJTE JOŠ:

„Cilj je da se oslobodi oblast Harkova, sve teritorije koje je okupirala Ruska Federacija. Borbe se nastavljaju (u oblasti Harkova). Još je rano reći da je uspostavljena puna (ukrajinska) kontrola nad Harkovskim regionom“, rekla je Malijar u intervjuu Rojtersu.

„Naša snaga proizilazi iz činjenice da smo veoma motivisani i da temeljno planiramo operacije“, kazala je ona i dodala da je Ukrajina donela odluku da nastavi sa svojom operacijom u regionu Harkova zbog dosadašnjih uspeha.

BONUS VIDEO: Raketni napad na stambenu oblast u Harkovu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare