Ramzan Kadirov Foto: Yelena Afonina / TASS / Profimedia

Lider Čečenije Ramzan Kadirov najavio je da će njegova tri maloletna sina uskoro otići na prvu liniju fronta u Ukrajini.

„Unuci prvog predsednika Čečenske Republike, heroja Rusije Ahmat-Hadži Kadirova – Ahmat, Eli i Adam imaju 16, 15 i 14 godina. Ali njihova vojna obuka je počela davno, skoro od malih nogu“, napisao je Kadirov u ponedeljak na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, u bazi Ruskog univerziteta specijalnih snaga u Gudermesu „uče se kako da rukuju raznim oružjem, kako da ga koriste na bilo kojoj udaljenosti i teoretskim osnovama“, a Ahmat, Eli i Adam su „spremni da svoje veštine primene u zoni NVO“, prenose RIA novosti.

„I ne šalim se. Došlo je vreme da se pokažu u pravoj borbi i samo pozdravljam njihovu želju. Uskoro će izaći na prvu liniju fronta i biće na najtežim deonicama linije fronta“, rekao je Kadirov.

PROČITAJTE JOŠ:

Okrenuo se i „dokoličarima“ koji tvrde da njegovi rođaci ne učestvuju u NVO-u: „U bliskoj budućnosti imaćete priliku da zauzmete pozicije sa momcima i sami se uverite da je „Ahmat snaga!“

„Ubeđeni smo da će i maloletna deca moći da vas zgnječe u paramparčad, jer nemate ni duha, ni časti, ni dostojanstva. Čekajte!“, dodao je šef Čečenije.

BONUS VIDEO: Rat uživo – kako izgleda borba na prvoj liniji fronta iz prvog lica

Komentari

Svi komentari (0)