Dritan Abazović, intervju
Dritan Abazović Foto: Luka Zeković

Ispunjavamo sve što smo obećali, ne ostavljamo ništa za sutra. Sve odmah i sad, za čistu, zelenu i evropsku Crnu Goru. 'Neka padne da osvježi', poručio je premijer Dritan Abazović.

On je to rekao u video obraćanju povodom prvih 100 dana Vlade Crene Gore, prenose Vijesti.me.

„Za 100 dana imali smo oko 100 međunarodnih aktivnosti, sreli smo se sa 120 međunarodnih zvaničnika, 40 ambasadora, devet premijera, desetak predsednika država, 13 evrospkih zvaničnika… Posetili smo deset država, dok su tri delegacija na najvišem nivou bile naši gosti“, kaže Abazović.

Dodaje da je delagacija Vlade „posetila Ukrajinu, da je stigla u Kijev i pružila bezrezervnu podršku predsedniku Volodimiru Zelenskom“.

„Pravda je krenula, došlo je do tektonskih poremećaja. Referome koje smo pokrenuli u Tužilaštvu omogućila su najveća hapšenja za kriminal i korupciju u istoriji države. Završili smo korekciju zakona o poreklu imovine i brzo će se naći pred poslanicima – imovinu koja je pokradena, vratićemo građanima“, naveo je Abazović.

Kaže da je suzbijen šverc cigareta preko Luke Bar i „da je Crna Gora imala najveću zaplenu u Evropi“.

„Verovali ili ne, sve to samo za 100 dana, a ima još toga. Radimo da tešku jesen i zimu što spreminje dočekamo“, rekao je Abazović.

Skupština Crne Gore sutra će raspravljati o nepoverenju Abazovićevoj Vladi. Slogan „Neka padne, da osvježi“ obeležio je izbore 30. avgusta 2020, kada je prvi put došlo do promene vlasti u Crnoj Gori.

BONUS VIDEO: Izjava Dritana Abazovića nakon potpisivanja ugovora

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar