Foto: Nikola Dragaš/Vijesti

Predsednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, kazao je danas da njegova stranka daje načelnu podršku lideru Pokreta Evropa sad (PES) Milojku Spajiću da bude mandatar za sastav nove vlade Crne Gore.

Joković je, nakon konsultacija o mandataru sa šefom države Jakovom Milatovićem, kazao da SNP ne daje blanko podršku Spajiću, već da očekuje da bude postignut kompletan dogovor o formiranju nove izvršne vlasti.

Milojko Spajić Foto: TANJUG/ MEDIABIRO

„Podršku smo dali partiji koja je osvojila najviše glasova na izborima. Predsednik države Milatović rekao nam je na sastanku da je PES kandidovao Spajića za mandatara. Dajemo načelnu podršku da Spajić može, što se tiče nas, biti mandatar. Ne dajemo blanko podršku dok se ne postigne potpuni dogovor – ko će sačinjavati tu vladu, koji će udeo koalcija SNP-a i Demosa imati u toj vladi, koji će biti prioriteti te vlade, rokovi za njihovo ostvarenje… Želimo da oni koji su ostvarili promene i koji su napravili preokret u Crnoj Gori, budu deo nove vlasti“, rekao je on novinarima u Rezidenciji predsednika na Cetinju.

POGLEDAJTE JOŠ:

Joković je naveo da koalicija SNP-a i Demosa ne bi volela da bude u vladi u kojoj bi bio 41 ili 43 poslanika.

„Voleli bismo da vlada ima podršku i veću od 49 poslanika. Želeli bismo vladu koja bi trajala puni mandat, četiri godine, vladu koja bi imala stabilnu podršku i čije ključne odluke ne bi zavisile ni od čije pojedinačne volje. Želimo da se ova vlada formira što brže“, istakao je, dodajući da su spremni za nastavak razgovora o formiranju izvršne vlasti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar