Damir Šehović Foto: Nikola Dragaš/Vijesti

Predsednik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović kazao je da Crnoj Gori potrebna stabilna vlada i da je od brojeva važniji konsenzus oko evropskih i pro-NATO vrednosti.

Kazao je, između ostalog, da je logično da lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić bude mandatar, ali da niko nema njihovu blanko podršku.

Jakov Milatović Foto: Amir Hamzagic / AFP / Profimedia

„Dug i korektan razgovor o mandataru i karakteru buduće vlade. SD smatra da je pod hitno potrebna vlada, pošto nismo imali vladu s punim kapacitetom. Nije nam potrebna bilo kakva vlada, već stabilna vlada. Preduslov za tu vrstu stabilnosti nije u brojevima, već u vrednosnom konsenzusu koji bi nužno bilo postići u parlamentu. Zagovaramo većinu koja bila okupljena oko proevropski i pro-NATO vrednosti. To bi morala da bude većina koja ne bi imala dilemu da li se aktivnosti Rusije u Ukrajini mogle okarakterisati agresijom, da li je na pravoj strani istorije Ljubo Čupić, da li su haški osuđenici ratni zločinci ili heroji“, rekao je Šehović novinarima nakon konsultacija kod predsednika Jakova Milatovića na Cetinju.

Kad je reč o mandataru, kazao je da su u SD-u svesni da bi, ako već neko nije obezbedio podršku većine za koncept koji zagovara, bilo logično da nosilac liste koja je zavredila najveću podršku bude mandatar.

Milojko Spajić Foto: GOV.ME/B. Ćupić

„Logično je da gospodin Spajić bude mandatar. To ne znači da će bilo ko pa i on imati blanko podršku. Ako Spajić bude suštinski na stanovištu da nam je potrebna proevropska i pro-NATO vlada, onda u tom slučaju u SD može imati kvalitetnog sagovornika. Ako to ne želi, ako želi antievropsku vladu, onda je to put u nestabilnost. U tom slučaju ne vidimo potrebu za razgovorima o budućoj vladi. Pružamo ruku za proevropsku i pro-NATO vladu, ko to želi može biti naš sagovornik“, kazao je Šehović.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kazao je da, na bazi njihovog utiska iz razgovora s Milatovićem, do sada niko nije obezbedio potrebnu podršku da bi sebe video u ulozi budućeg mandatara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar