Foto:REUTERS/Susana Vera

Nekoliko linija metroa u Madridu i veze brzih vozova sa južnim gradovima zatvoreno je u ponedeljak ujutru, a dvojica muškaraca su nestala nakon što je jaka kiša pogodila centralnu Španiju.

Službe hitne pomoći bile su uključene u skoro 1.200 incidenata u regionu tokom noći, a vatrogasci i policija tragaju za dvojicom nestalih muškaraca u ruralnoj oblasti Aldea del Fresno, jugozapadno od Madrida, rekao je Havijer Čivite, portparol hitnih službi u regionu.

„Dve osobe su nestale, otac i njegov sin. Bili su u vozilu koje je zapalo u lavinu izazvanu pljuskom reke Alberče“, rekao je Čivite. „Nadamo se da će ovo imati pozitivan ishod.“

Dramatičan snimak iz metroa u Madridu širi se društvenim mrežama. Putnici snimaju kako se voda sliva niz voz i kako ulazi unutra.

Voda nije prestajala da lije i delovalo je kao da su putnici u teškoj situaciji.

„Na trenutak mi je prošlo kroz glavu da ću morati da počnem da ronim“, objavila je korisnica koja je snimila dramatičan video.

Nekoliko puteva u regionu Madrida zatvoreno je jer je pola tuceta mostova srušeno zbog vode koja je prelila obale reka.

PROČITAJTE JOŠ:

Iznenadna jaka kiša koja je pogodila zemlju pretvorila je ulice u reke u regionima Madrida, Kastilje, Katalonije i Valensije. U mnogim oblastima padao je i grad.

U ponedeljak ujutru, obilne padavine su počele da jenjavaju i Nacionalna meteorološka agencija je snizila nivo upozorenja na žutu sa narandžaste i crvene.

Neke brze železničke veze između Madrida i regiona Andaluzije, na jugu Španije, nastavljene su kasnije u ponedeljak, ali vozovi su saobraćali nižim brzinama od normalne.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar