Buterin i Spajić Foto: MFSS

Vitaliku Buterinu, osnivaču kriptovalute etherum, čije se bogatstvo meri milijardama dolara, dodeljeno je državljanstvo Crne Gore, saopštilo je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS).

Iz crnogorskog ministarstva navode da je Buterinu državljanstvo dodeljeno u skladu sa članom 12 Zakona o crnogorskom državljanstvu.

Buterin je stekao crnogorsko državljanstvo prijemom, na predlog predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, a nakon inicijative ministra finansija i socijalnog staranja, Milojka Spajića i mišljenja tog resora, objašnjava se u saopštenju.

Pročitajte još:

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je, prepoznajaći značaj ove inicijative, doneo odluku o prijemu u crnogorsko državljanstvo Buterina, kojem je uručen pasoš Crne Gore, piše u saopštenju MFSS-a.

Kako prenosi portal Bonuitet.com, u saopštenju se ističe da će Buterin, kao najpoznatije ime blokčejn industrije, doprineti daljoj promociji Crne Gore i sveukupnom razvoju kripto industrije u Crnoj Gori.

Buterin ovih dana boravi u Crnoj Gori. Učestvovao je na panelu “Budućnost Sad! Nova era crnogorskih finansija”. Imao je i sastanak u Vladi Crne Gore.

Abazović: CG deo globalne digitalne revolucije

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović objavio je pre nekoliko dana fotografiju sa Spajićem i Buterinom uz koju je poželeo dobrodošlicu u Crnu Goru Buterinu i njegovim kolegama.

„Na pravom ste mestu. Crna Gora je spremna da bude jedinstvena u svetu. Bićemo deo globalne digitalne revolucije“, napisao je Abazović.

Buterin (27) je rusko-kanadski programer. Stvorio je kriptovalutu ethereum 2013. godine kada je imao 19 godina. Bogatstvo mu se meri milijardama dolara.

BONUS VIDEO Sem Bankman – Kripto Robin Hud

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar