Ilon Mask
Foto: Printscreen Profimedia/video

Milijarder Ilon Mask napisao je „ja sam vanzemaljac“ u razgovoru sa indijskim preduzetnikom Kunalom Šahom na društvenim mrežama. Odgovor Maska izazvao je na stotine kometara, a neki korisnici su napisali da „Mask zbog toga gradi svemirski brod, da bi se vratio na svoju planetu“.

Tu poruku Mask je napisao na Tviteru, pošto se prethodno Šah zapitao kako je moguće da neko u isto vreme vodi četiri kompanije čija je vrednost preko 500 milijardi dolara. Šah je aludirao na to da je Mask centralna figura u „Tesli“, „Pejpalu“, „Spejsiksu“, „Neuralinku“…

​Na Maskov neočekivani odgovor, Šah je napisao „entropija je potvrđena“.

 

Odgovor milijardera, koji je poznat po povremenim neuobičajenim postovima na Tviteru, izazvao je na stotine kometara, a neki korisnici su napisali da „Mask zbog toga gradi svemirski brod, da bi se vratio na svoju planetu“.

Povod za prepisku bio je poslednji finansijski uspeh ekcentičnog milijardera. Naime, kalifornijska kompanija Tesla, proizvođač električnih vozila, nabavila je bitkoine u vrednosti od 1,5 milijardi dolara u okviru investicione politike kompanije na čijem čelu je Ilon Mask, a kako je najavljeno, planira uskoro da za nabavku vozila prihvati plaćanja u digitalnoj valuti.

Vrednost bitkoina je skočila 14 odsto i izgledalo je da je na kratko dostigala rekordno visoki nivo. Akcije Tesle takođe su zabeležile rast.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram